Parkinson Radio Parkies

Laat jouw stem horen 

Uitstap VPL Brussel-Brussel Rand Arboretum Kalmthout

« Back to calendar « Previous Event | Next Event »
Tuesday June 26, 2018 11:00 AM - 5:00 PM

Bezoek aan het Arboretum Kalmthout (provincie Antwerpen) op 26 juni 2018

VPL Brussel-Brussel Rand organiseert een bezoek aan het Arboretum Kalmthout. Alle VPL leden worden op deze activiteit uitgenodigd

Het Arboretum Kalmthout

Arboretum Kalmthout (Heuvel 8, 2920 Kalmthout) is een 12,5 ha grote tuin waar bomen en houtige gewassen het hoofdthema vormen. In totaal groeien er ongeveer 7.000 soorten planten. Het is vooral gekend van de verzameling van winterbloeiers, maar op elk ogenblik van het jaar valt er iets te beleven. Meer informatie over het Arboretum kan je vinden

op http/www.arboretumkalmthout.be . Hoe kom je er?

Wie in de provincie Antwerpen woont, kent zeker alle mogelijkheden van openbaar vervoer, van de fietsroutes (Grensparkroute en Heideroute), van autowegen… In ons

specifiek geval is er gekozen om het bezoekuur aan te passen aan het uur van de trein komende van Charleroi, rijdende naar Essen ( (reisduur 74 min.). Wie opstapt in Brussel of een van de tussenstations (Brussel zuid 09.20, …, Mechelen 09.47, Antwerpen Centraal 10.08…geniet van een directe verbinding met Kalmthout (zonder overstappen). Stap je in Kalmthout af (10.34), dan zie je dat het perron vlak naast het Arboretum ligt; korter bij kan niet 

Uiteraard kan men met de wagen komen, waarbij de A12 (afslag Stabroek, dan nog 15 km) of de E 19 (afrit 4, Sint-Job-in-‘t Goor, dan nog 18 km) aangewezen routes zijn.

We komen samen in het onthaalgebouw om 11 uur.

Toegankelijkheid.

In het Arboretum heeft men het laatste decennium sterk geïnvesteerd in integrale toegankelijkheid. Vanaf de parking tot in de tuin kom je drempelloos in het onthaalgebouw (automatische schuifdeuren; cafetaria en winkel) en in de tuin waar een kronkelend verhard tuinpad aangelegd is van ongeveer 300 meter, waardoor Arboretum Kalmthout een ideale plaats is voor bezoekers met mobiliteitsbeperkingen. Bij droog weer kunnen rolwagens zonder problemen doorheen de hele tuin, bij nat weer is dit moeilijker. In het Domein zelf staan er verspreid ongeveer 60 rustbanken.

Het bezoek.

Het Arboretum wordt bezocht onder begeleiding van een gids. Als er voldoende vraag is van rolstoelgebruikers of gebruikers van rollators, wordt een apart en veel korter gegidst bezoek georganiseerd voor deze groep.

De kostprijs voor de gidsen wordt gedragen door de organisatie, VPL Brussel-Brussel rand. Na de rondleiding bestaat de mogelijkheid tot een vrij bezoek (men is trouwens niet verplicht aan de rondleiding deel te nemen) of kan men in de cafetaria (met terras) nagenieten. Indien men een korte rondleiding wil (rolstoelgebruikers, rollators), gelieve dit bij de inschrijving uitdrukkelijk te vermelden zodat men zicht heeft op de vraag tot het organiseren van een specifieke rondleiding.

Kostprijs

Het toegangsticket (groepstarief 6 € voor de VPL leden wordt aangeboden door VPL Brussel-Brussel rand. Begeleiders van rolstoelgebruikers krijgen steeds gratis toegang. ’s Middags wordt er een soep, broodjeslunch (smos) stukje taart of ijs en één koude of warme drank gebruikt. Kostprijs 16.50 €.

Wie een reden heeft om zelf picknick mee te brengen, kan dit. Drank bij het eten wordt evenwel in de cafetaria aangekocht.

Inschrijving

Inschrijving gebeurt via mail ([email protected]) . In de mail vermeld je je lidkaartnummer, en of je eventueel opteert voor de kortere rondleiding voor rolstoelgebruikers.

De inschrijving is pas effectief nadat de betaling voor de maaltijd gebeurd is. Wie een picknick wil meebrengen, dient dit bij de inschrijving zeer duidelijk te vermelden.

Betaling gebeurt op: VPL BRUSSEL/BRUSSEL RAND, rekening BE73 1030 4325 1560, met vermelding van de naam van het VPL-lid en zijn begeleider.. Om de organisatie vlot te laten verlopen, worden inschrijvingen afgesloten op 19 juni. Last-minute wijzigingen kunnen steeds doorgegeven worden op het mailadres van de inschrijving.

Wie nog verdere vragen heeft kan contact opnemen met: Jenny Dekker – gsm 0478 61 57 28

Secretariaat VPL – gsm 0478 96 16 80